Zlatibor Live - Prvi zlatiborski portal

Zlatibor IzletiEtno selo Sirogojno je jedinstven muzej pod otvorenim nebom koji prezentuje tradicionalno materijalno i duhovno nasledje Srpskog sela. Zgrade su autentične i nameštene kao u staro doba sa pedesetak orginalnih zlatiborskih brvnara, i preko dve hiljade eksponata. Za mnogobrojne posetioce Muzeja uradjena je i posebna celina zgrada za odmor, predah i okrepljenje. Muzej je otvoren svakog dana i kroz njega prodje preko 100 000 ljudi godišnje. Sirogojno je i nadaleko poznato i po svojim pletiljama i džemperima.


Mokra Gora je u svetu postala poznata po lepoti prirode ali još više po staroj uskotračnoj železnici kojom je nekada prolazio voz zvani Ćira na putu od Beograda i Užica ka Višegradu i Sarajevu. Danas je posebno atraktivan obnovljeni deo pruge koji obuhvata Šargansku osmicu (putnom petljom u obliku broja 8).Duga je 13,5 km a na njoj su 22 tunela i desetak mostova i vijadukta. Obnovljenim delom pruge se možete provozati istim onim Ćirom i bar za neko vreme vratiti se u to staro doba.Stopića pećina se nalazi u bliziini mesta Rožanstva. Lepotom svojih oblika prestavlja intresantan turistički objekat, i ubraja se u najlepše pećine u Srbiji.Duga je 2000 metara sa visinom od 50 metara. Pećinski ukrasi su u njoj prelepi a posebno bigrene "kade" udubljenja oivićena kamenim zidovima u kojima se nakuplja voda, a kada nadodje, pretiče se iz njih u vidu jedinstvenih kaskada.

Rafting Drinom- Ski Art & Raft organizuje jednodnevne rafting ture, sa ručkom na reci Drini.Manastir Uvac je svedocanstvo je o postojanju jednog velikog duhovnog centra u ovom kraju. Ne zna se ko je manastir podigao, ko ga je obnavljao, niti kada je i koliko puta u svojoj burnoj prošlosti rušen.Nalazi se u selu Stublo, na granici opština Cajetina i Priboj,na reci Uvac.
Vodice - Na desetak kilometara, magistralnim putem prema primorju nalazi se netaknuti deo prirode, koji svojom lepotom očarava i naprobirljivije posetioce, zelenim travnatim tepihom pored umirenog krivudavog Crnog Rzava.Prvomajski uranak na Vodicama zaokupi najviše posetilaca mada se piknik može napraviti uvek kad postoji dobra volja.
Vodopad u Gostilju je jedan od najvecih vodopada u Srbiji i jedna od nezaobilaznih turistickih atrakcija na Zlatiboru.Visok je dvadesetak metara i nastao je na gostiljskoj reci, u cijim se virovima prema legendi kupaju vile.Nalazi se u idilicnoj prirodi pokraj sela Gostilja, koje je prema starom predanju dobilo ime po gostoljubivosti svojih domacina.


Nacionalni park Tara površine od 19.200 hektara pokriva najveći deo planine Tara koja se prostire na krajnjem zapadu Srbije. Prostor Tare predstavlja šumsko područje koje po raznovrsnosti i očuvanosti spada u najbogatija i najvrednija šumska područja Evrope.U kanjonima Tare nalaze se mnogi tragovi praistorije, rimske i vizantijske kulture.Obnovljeni manastir Rača, nekropola stećaka u Perućcu i Rastištu, čine dragoceni deo srpske srednjovekovne baštine.

Potpećka pećina je zaštićeno prirodno dobro.Nalazi se u selu Potpeć nedaleko od Užica.Ulaz u pecinu od 50m je najveći pećinski ulaz na Balkanu.Uređena staza za posetioce iznosi 555m.Ulazno-silazna staza ima preko 700 stepenika.


Mozete obici Visegrad i kameni 500 godina star most poznatiji svima kao “na Drini ćuprija”. Most je dug oko 250 metara i širok oko 10 metara osim na sredini gdje je proširen sa dvije terase, sa svake strane po jedna. Taj dio mosta zove se kapija.